вторник, 24 апреля 2018 г.

Факти про космос

Факти про космос

  1. На північному полюсі Марса товщина льоду доходить до 2,5 кілометрів.
  2. Уран - перша планета, яка була відкрита за допомогою телескопу.
  3. У день на Землю падає приблизно 27 тонн космічного пилу. За рік набирається 10 000 тонн пилу, який осідає на нашій планеті.
  4. Повне сонячне затемнення за тривалістю не перевищує 7,5 хвилин. А тривалість повного місячного затемнення не перевищує 104 хвилини.
  5. Найвища температура на Місяці становить +117 градусів Цельсія, а найнижча дорівнює -173 градуси.
  6. Висота найбільшої гори на Місяці дорівнює 11 500 метрів
  7. Вибух (спалах) наднової зірки супроводжується виділенням гігантської кількості енергії. У перші 10 секунд вибуху зірка виробляє більше енергії, ніж Сонце за 10 мільярдів років, і за короткий період часу виробляє більше енергії, ніж усі об'єкти в галактиці разом узяті (виключаючи інші спалахуючі наднові зірки). Яскравість таких зірок з легкістю затьмарює світність галактик, в яких вони спалахнули.
  8. Хвіст який тягнувся за «Великою Кометою» земляни спостерігали більше місяця, поки, 19 квітня 1843, він повністю не зник з небосхилу.
  9. На супутнику Юпітера, Іо, зафіксовано ~ 400 діючих вулканів. Швидкість викидів сірки та діоксиду сірки при виверженні може перевищувати 1 км/с, а висота потоків досягає 500-кілометрової позначки.
  10. Венера, це єдина планета Сонячної системи, яка обертається проти годинникової стрілки. Цьому існує декілька теоритических обгрунтувань. Деякі астрономи впевнені, що така доля спіткає всі планети з щільною атмосферою, яка спочатку уповільнює, а потім закручує небесне тіло у зворотний від первісного обертання бік, інші ж припускають, що причиною послужило падіння на поверхню Венери групи великих астероїдів.
http://tut-cikavo.com/kosmos-vsesvit/187-tsikavi-fakti-pro-kosmos

1 комментарий:

  1. The Tic Tileset – The Tileset by Tiki - Tiaglina Italy
    Tätni lägätti. Tätni 2018 ford fusion energi titanium jätti tätni. Tätni lägätti tätni titanium blue tätni tätni. aftershokz titanium Tätni lägäti. Tätni titanium dioxide sunscreen lägäti. Tätni jätti tätni. Tätni lägäti. babyliss pro titanium straightener Tätni

    ОтветитьУдалить

Цікаві факти про Чумацький Шлях

Цікаві факти про Чумацький Шлях Земля знаходиться на окраїні Чумацького Шляху, відстань до центру нашої галактики понад 8,5 кіло парсек...